KALORİ ALIMINI AZALTMAK İÇİN ÖNERİLER

PARMESAN PEYNİRLİ FIRINDA KARNABAHAR
6 Kasım 2017
Gıda Zehirlenmesi Riskini Azaltmak İçin Öneriler
14 Kasım 2017

KALORİ ALIMINI AZALTMAK İÇİN ÖNERİLER

  1. Tabaklarınızın boyutunu küçültün. Genellikle yemek yerken tabağı doldururuz ve tamamını tüketiriz. Aynı miktardaki yemeği daha küçük bir tabakta tükettiğimizde beynimiz daha fazla miktarlarda tüketim yapmışız gibi algılar. Dolayısıyla ikinci bir tabağı tüketmekten kaçınabiliriz.
  2. Yemeklerinizi hızlı tüketmeyin. Yavaş yemek vücudunuzun ihtiyacı kadar tüketim yapmanıza ve tatmin olmanıza yardımcı olur. 20-30 dakikadan daha kısa bir sürede hızlı yemek, aşırı tüketime ve şişkinliğe neden olur.
  3. Porsiyon kontrolü sağlayın. Eğer bir paketin içinden ya da büyük bir tabaktan yerseniz kaç porsiyon tüketim yaptığınızı anlamazsınız, yiyeceklerinizin bir porsiyonluk miktarını mutlaka ayrı bir kaba alarak tüketiniz.
  4. Bardak seçiminize dikkat edin. Kısa ve geniş bardaklar kullandığımızda daha fazla içecek tüketimi eğiliminde oluruz. İçecek tüketirken ince bardaklar kullanınız (Su haricinde).
  5. İçeceklere dikkat edin. Meyve suları, enerji içecekleri, şeker ilaveli içecekler, özel kahveler ve alkollü içecekler gibi içeceklerin tüketimini sınırlayınız, bunların yerine bol su tüketin
Dr. Hale Avşar
Dr. Hale Avşar
Dr. Diyetisyen Hale Avşar Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olmuştur. Get Fit, Dr. Uzman Diyetisyen Hale Avşar tarafından kurulmuştur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir