En Sık Yapılan Hatalar!
30 Eylül 2017
PATATESLİ KEK
13 Ekim 2017

HAMURSUZ LAZANYA

HAMURSUZ LAZANYA

Get Fit mutfakta yaptığımız karbonhidrat içeriği düşük, oldukça leziz, klasik sebze yemeklerinden sıkılıp alternatif arayanlar için oldukça güzel bir tarif. Mutlaka deneyin! 🙂

MALZEMELER

  • 2 adet orta boy kabak
  • 300 gram kıyma (tercihen az yağlı)
  • 2-3 adet orta boy domates
  • 2 adet küçük boy soğan
  • 2 diş sarmısak
  • Fesleğen

TARİFİN YAPILIŞI

  1. Kıymayı suyunu çekene kadar pişirin, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı daha sonrasında ise domatesleri ilave edin. Karışımı suyunu çekene kadar pişirin.
  2. kabakları ince şeritler halinde dilimleyin. Üzerine hafif tuz serperek 10 dakika bekletin, suyunu salacaktır.
  3. Kabakların suyunu süzdürün. Daha sonra fırını 200 dereceye ve ızgara ayarına getirerek 10 dakika süresince pişirip soğutun.
  4. fırın kabına 1 kat şerit halinde dilimlenmiş ve fırınlanmış kabakları dizin.
  5. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ilave edin.
  6. Rendelediğiniz kaşar peyniri ya da  mozzarella peynirini ilave ederek fırında 150 derecede 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. 🙂
Dr. Hale Avşar
Dr. Hale Avşar
Dr. Diyetisyen Hale Avşar Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olmuştur. Get Fit, Dr. Uzman Diyetisyen Hale Avşar tarafından kurulmuştur.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir