HAMURSUZ LAZANYA
Get Fit mutfakta yaptığımız karbonhidrat içeriği düşük, oldukça leziz, klasik sebze yemeklerinden sıkılıp alternatif arayanlar için oldukça güzel bir tarif. Mutlaka deneyin! 🙂
MALZEMELER
- 2 adet orta boy kabak
- 300 gram kıyma (tercihen az yağlı)
- 2-3 adet orta boy domates
- 2 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarmısak
- Fesleğen
TARİFİN YAPILIŞI
- Kıymayı suyunu çekene kadar pişirin, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı daha sonrasında ise domatesleri ilave edin. Karışımı suyunu çekene kadar pişirin.
- kabakları ince şeritler halinde dilimleyin. Üzerine hafif tuz serperek 10 dakika bekletin, suyunu salacaktır.
- Kabakların suyunu süzdürün. Daha sonra fırını 200 dereceye ve ızgara ayarına getirerek 10 dakika süresince pişirip soğutun.
- fırın kabına 1 kat şerit halinde dilimlenmiş ve fırınlanmış kabakları dizin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı ilave edin.
- Rendelediğiniz kaşar peyniri ya da mozzarella peynirini ilave ederek fırında 150 derecede 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun. 🙂