Dünyalar tatlısı danışanımla ‘Get Fit MUTFAK’ ta workshop tadında yaptığımız tarif ‘Çikolatalı Cheesecake’ !
‼️Süt ürünleri içermiyor (intoleransı olanlar için ideal).
‼️ŞEKERSİZ
‼️UNSUZ
‼️PİŞİRME İŞLEMİ YOK.
‼️1 porsiyon 250 kcal!
MALZEMELER
Cheesecake Tabanı:
- 100 g kuru kayısı
- 100 g hurma
- 100 g çiğ fındık
Krema:
- 100 g çiğ kaju
- 100 g avokado 🥑
- 25 g kakao tozu
- 100 g bal 🍯
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı🥥 🌴
- Rendelenmiş limon kabuğu
TARİFİN YAPILIŞI:
Cheesecake tabanı için:
📌Kuru kayısı, hurma ve çiğ fındıkları blenderdan geçirin, daha sonra karışımı kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak cheesecake tabanını oluşturun. 1 saat buzdolabında bekletin.
Kremalı bölüm için:
📌Kajuyu 1 gece boyunca suda bekletin. (Tarifi hemen yapmak isterseniz ya da akşama iftara yetiştirmek isterseniz çiğ kajuların üzerine kaynar su dökerek 2 saat bekletmeniz yeterli!👌🏼) Kajuları tarifte kullanmadan önce mutlaka kurumaya bırakın.
📌Daha sonra kaju, avokado, kakao, bal ve rendelenmiş limon kabullarını blenderdan geçirin, aşırı lezzetli bir krema elde edeceksiniz👌🏼😋😋😋 Son olarak 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını kremaya karıştırın.
📌Karışımı cheesecake tabanının üzerine yayarak 30 dakika buzdolabında bekletin ve tatlımız hazır, afiyet olsun! 😋