Get Fit MUTFAK‘ ta yaptığım son tarif rafine şeker, un içermeyen çok leziz cheesecake!
Bu diyet tarif oldukça sağlıklı, iştahsız, kilo problemi olan çocuklar için oldukça besleyici!
1 dilimi 270 kcal!
MALZEMELER
Cheesecake tabanı için:
- 100 g hurma
- 100 kuru kayısı (gün kurusu)
- 100 g ceviz içi
- 50 çiğ badem
Krema kısmı için:
- 300 g çiğ kaju
- 1-2 damla vanilya (isteğe göre)
- 1 kase böğürtlen
- 1 kase frambuaz
- 2 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
YAPILIŞI:
Cheesecake tabanı için:
- Ceviz, çiğ badem, kayısı ve hurmanın tamamını blendırdan geçirin.
- Karışımı kelepçeli kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. (20 cm çapında bir kalıp kullanırsanız cheesecake daha yüksek bir görüntüye sahip olur, ben 24 cm’ lik kullandım.)
- 1 saat buzdolabında bekletin.
Krema kısmı için:
- Öncelikle kajuları 1 gece önceden 1 kasenin içerisine alarak gece boyunca suda bekletin.
- Daha sonra kajuları 2 eşit parçaya ayırın. 1. parçayı böğürtlen, 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı, rendelenmiş limon kabuğu, 1 yemek kaşığı bal ile beraber blendırdan geçirin, kremanın ilk katı hazır!
- Kremayı 1 saat dolapta beklettiğiniz cheesecake tabanın üzerine eşit bir şekilde yayın.
- 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Kajuların kalan diğer yarısını ise frambuaz, 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı, rendelenmiş limon kabuğu, 1 yemek kaşığı bal ile beraber blendırdan geçirin, kremanın 2. katı da hazır!
- Kremanın 2. katını da cheesecake in üzerine eşit bir şekilde dağıtarak düzeltin.
- Tekrardan 30 dakika buzdolabında bekletin!
- Cheesecake hazır! Afiyet olsun.
NOT: Ben tariften 12 porsiyon çıkarttım, tabi ki küçük dilimler halinde, sevgiler…