Klasik sebze yemeği pişirmekten sıkıldıysanız, oldukça düşük karbonhidrat içeren, kolay, hafif ve oldukça lezzetli olan bu tarifi denemelisiniz!
Özellikle sebze tüketmeyen çocuklar için oldukça ideal, emin olun karnabahar yediklerini anlamayacaklar:)
Kalori:110
Karbonhidrat ve kalori içeriği oldukça düşük, kolay, lezzetli!
Malzemeler:
-
- 200 g Rendelenmiş Light Kaşar Peyniri
- 500 g Karnabahar
- 2 Orta Boy Domates
- Fesleğen
- Pul Biber
- Toz Kırmızı Biber
- Kekik
- 1 adet büyük veya 2 adet küçük boy Yumurta
Yapılışı:
- Karnabaharı yıkayınız ve kurumaya bırakınız.
- Domatesleri rendeleyerek suyunu tamamen çekene kadar pişiriniz. İçerisine isteğinize bağlı olarak kırmızı toz biber, pul biber ve kekik ilave edebilirsiniz.
- Karnabaharı pirinç kıvamında olacak şekilde rondodan geçiriniz.
- Rondodan geçirdiğiniz karnabaharın suyunu iyice sıkınız (Biz tülbent yardımı ile yaptık hem pratik oldu hem de çok iyi sonuç aldık).
- Daha sonra kaşar peynirinin yarısını, yumurtayı, karnabaharı bir kaba koyunuz, sevdiğiniz baharatları da ekleyerek iyice karıştırınız.
- Fırın tepsisinin üzerine karışımı kaşık yardımı ile yuvarlak bir şekilde dağıtınız. Orta kısım ile uçların aynı kalınlıkta olmasına özen gösteriniz. Uçlar ince kalır ise yanabiliyor. 20 dakika 180 derece pişiriniz.
- Fırından çıkarttığınız pizza tabanının üzerine domates sosunu yayınız. Daha sonra kalan rendelenmiş kaşarı da ekleyerek tekrardan fırına veriniz. Yaklaşık 5 dakikada kaşar eriyerek kızarıyor!
- Pizzanızı fırından çıkardıktan sonra fesleğen ile süsleyiniz. Biraz soğuduktan sonra daha kolay servis ediliyor.
- Afiyet olsun!;)