Vitamin, posa, protein içeriği oldukça yüksek, düşük kalorili oldukça lezzetli hamursuz pizza!
Malzemeler
-
- 2 Adet Yumurta
- 4-5 Adet Kabak
- 150 Gram Light Kaşar
- 7-8 Sap Dere Otu
- 2-3 Adet Taze Soğan
- 2-3 Orta Boy Domates
- 1 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
- 1 Tatlı Kaşığı Dağ Kekiği
- 5-6 Adet Kuru Domates
- 2 Adet Yeşil Biber
- 3-4 Adet Yaprak Fesleğen
- 1 Çay Bardağı Lor
- 3-4 Adet Mantar
Pizzanın alt tabanı için:
-
- Kabakları yıkayın, kabuklarını soyup rendeleyin daha sonra suyunu iyice sıkın.
- Dereotu ve taze soğanı ince bir şekilde kıyın
- Kaşarı rendeleyin.
- Kabak, yumurta, dereotu, taze soğan, kaşarı 1 çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın.
- Fırın tepsinizin üzerine karışımı yuvarlak pizza şeklinde yayın (Yuvarlak cam bir pişirme kabı da kullanabilirsiniz böylece pizza daha kolay dilimlenebilir). Pizzanin alt tabanını 230 derecede 15 dakika pişirin.
Sos için;
- Domatesleri rendeleyin, iyice suyunu çekene kadar pişirin, zeytin yağı ve dağ kekiğini ilave edin. Pizza sosunuz hazır!
- Fırından çıkardığınız pizza tabanının üzerine domates sosunu yayın. Daha sonra kalan malzemeleri isteğinize göre yerleştirin.
- Malzemeleri ekledikten sonra tekrardan fırına koyup 5 dakika daha bekletin. Pizzanız hazır!:)
-